ההתנהלות של סידורי הכביסה במעונות

אם אתם עומדים לעבור בקרוב להתגורר במעונות של הקמפוסים האוניברסיטאיים, עליכם לדעת כמובן, מהם השירותים אשר מגיעים לכם, במסגרת השכר שאתם משלמים עבור השהות בשטחם. בין השאר, המעונות חייבים לכלול על פי החוק ועל פי התקנונים של משרד החינוך, גם חדרי כביסה. השימוש בחדרי הכביסה כמובן שאיננו חובה, ותמורת השימוש במכונות הכביסה ובמייבשי הכביסה יש לשלם – אך התעריף לרוב נחשב זול למדי, ביחס לשימוש במכבסות אחרות בחוץ. עם זאת, מהי צורת השימוש במכשירי הכביסה הללו ומה חשוב לדעת?

כך מכבסים במעונות

  • חדרי כביסה – במעונות בישראל, אין מכונות כביסה בכל דירה, אלא במקום זה, ישנם חדרי כביסה. חדרי הכביסה מחולקים בין הבניינים השונים, ולרוב לכל בניין מעונות יש בין חדר כביסה אחד לשני חדרים. בתוך חדרי הכביסה אפשר למצוא גם מכונות כביסה וגם מייבשים, כאשר כל סטודנט שגר במעונות, רשאי להשתמש במכונות הללו.
  • תשלום – התשלום עבור שירותי הכביסה, הוא למעשה במעמד קבלת השירות עצמו. למכונות הכביסה מחוברות מכונות שיכולות לגבות את התשלום. בעבר התשלום היה במזומן בלבד ובמטבעות. כיום בחלק ניכר ממכונות הכביסה יש אפשרות לתשלום בשטרות, כמו גם אפשרות לסליקת כרטיסי אשראי, מה שמקל מאד על הסטודנטים.
  • הזמנת תור- הביקוש לשימוש במכונות הכביסה במעונות הוא לרוב גבוה למדי. בחלק מהמעונות הותקנו מערכות לשריון תורים במכבסה, כך, אפשר לשריין מראש תאריך מספר ימים קדימה, וכמובן להגיע ולהשתמש במכונה בהתאם לצורך שלכם. בחלק מהמקרים, מערכת ממוחשבת אף מציגה האם יש כרגע ביקוש גבוה לשימוש במכונות כדי שתדעו האם יש טעם לרדת לחדר הכביסה גם אם לא הזמנתם תור.

אצל וודהיל ונדינג מוצאים הכל

במידה ואתם מייצגים מעונות של קמפוסים ונדרשים להתקנה או לתיקון של מכונות הכביסה, עליכם לפנות לחברת וודהיל ונדינג. החברה משווקת, מתקנת ומספקת מכונות כביסה ומייבשי כביסה תעשייתיים למגזר הפרטי והציבורי – כולל גם למעונות.